Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καλοκαιρινό γλυκό με Φρυγανιές- κρέμα – καραμέλα

ΑρχικήΟικιακάΚαλοκαιρινό γλυκό με Φρυγανιές- κρέμα - καραμέλα
spot_img

cibum team


  Το ενδιαφέρον μας κέντρισε η φωτογραφία σε σελίδα στο FB. Τόσο λαχταριστή, τόσο ζωντανή, τόσο καλοκαιρινή. Θα λέγαμε ότι δεν θέλουμε να την μάθουμε θέλουμε να την φάμε, όπως έχει πει και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Αλλά για να την φάμε και να προσφέρουμε και το καλύτερο σε αυτούς που αγαπάμε πρέπει να την εκτελέσουμε και γρήγορα κιόλας. Πάμε λοιπόν:

     ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο πυρέξ ή ταψί 30Χ28 μια σειρά φρυγανιές! Βράζουμε 2 ποτήρια του νερού νερό με 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη για 5 λεπτά! Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 5 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιάζουμε μια-μια τις φρυγανιές σιγά σιγά με κουτάλι!         

 ΚΡΕΜΑ: βάζουμε 2 λίτρα γάλα φρέσκο με 10 κ.σ. ζάχαρη να ζεσταθεί! Διαλύουμε προηγουμένως σε λίγο από το κρύο γάλα 8 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ με 4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα! Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και την ρίχνουμε με προσοχή πάνω στις φρυγανιές! Αφήνουμε να κρυώσει!     

ΚΑΡΑΜΕΛΑ: Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 2 κούπες. τσ. ζάχαρη να πάρει ωραίο χρώμα χωρίς ανακάτεμα! Ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε !Τέλος προσθέτουμε 2 μικρά κουτάκια κρέμα γάλακτος πλήρες ανακατεύουμε να γίνει λεία! Την κατεβάζουμε από την φωτιά την αφήνουμε λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνεχεία την ρίχνουμε πάνω στην κρύα κρέμα! Εναλλακτικά γίνεται και με έτοιμη καραμέλα!

Η συνταγή είναι της κ. Τζένης Τσανακτσίδου από τη σελίδα του fb Χρυσές Συνταγές 


Δείτε: EFSA για διοξείδιο του τιτανίου: δεν θεωρείται πλέον ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων  

Δείτε: Έρευνα: οι φυτοφάγοι έχουν περισσότερους υγιείς βιοδείκτες από τους κρεατοφάγους 

Δείτε: Υπ. Εργασίας: Άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών  

Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ  

Δείτε: EFSA: πιο συστηματικός τρόπος υπολογισμού και παρουσίασης του χρόνου ζωής  

 Δείτε: ΣΕΑΟΠ: Αλλάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο παραγωγής και επισήμανσης των αλκοολούχων ποτών της Ευρώπης   

Δείτε: Εντός των επόμενων ημερών η σύμβαση στον τουρισμό γίνεται υποχρεωτική σε όλο τον κλάδο  

 Δείτε: Αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή τουριστών στις 15 Μαΐου  

 Δείτε: «Το πάει το γράμμα» ο μουσακάς; 

Δείτε: Αγρότες σε ΗΠΑ και ΗΒ θάβουν τα εσώρουχα τους στα χωράφια  

Δείτε: Απόφαση σταθμός της ΕΕ: ενέκρινε έντομα ως τρόφιμα. Γιατί η κατανάλωση εντόμων είναι μονόδρομος για την ανθρωπότητα. 

Δείτε: Ψωμί του τοστ: πότε και γιατί απαγορεύτηκε η πώλησή του  

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μαζική τροφική δηλητηρίαση στην Ηλεία – 37 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας

Τα θύματα έφαγαν βραστό κρέας και γλυκά σε πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου.

Έχετε φριτέζα αέρα; Νέα μελέτη λέει ότι είναι χειρότερη από το τηγάνι!

Εκπομπές σωματιδίων και πτητικές οργανικές ενώσεις που παράγονται από οικιακή φριτέζα αέρα.

ΕΕ: Διορθωτικό στην ανακοίνωση της Επιτροπής για την επισήμανση αλκοολούχων ποτών

 Διορθώσεις στα ενδεικτικά παραδείγματα των κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/787.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα